2020-03-31 17:52:01• hírek • Közlemény

Egyetlen fegyverünk az egység és a szolidaritásvállalás - a DRW és a Kisiparosok Kamarájának közleménye

A COVID-19 koronavírus-járvány elleni harcban egyetlen fegyverünk az egység és a szolidaritásvállalás – hívja fel a figyelmet közleményében a Szatmár Megyei Német-Román Vállalkozók Egyesülete (DRW) és a Kisiparosok Kamarája, rámutatva, hogy máris súlyos hatásai vannak a világszerte tomboló járványnak úgy az emberéleteket, mint a gazdaságot figyelembe véve.


Az egyetlen mód, amivel a leghatékonyabban védekezhetünk, az, ha bezárkózunk otthonaikba. Ugyanis azzal, ahogyan most viselkedünk és hozzáállunk a jelenlegi helyzethez, függetlenül attól, hogy milyen társadalmi helyzetben vagyunk, vagy milyen munkát végzünk, hatással leszünk családunkra, munkatársainkra, barátainkra, szomszédainkra, de egész társadalmunkra is.
 

Érdekes mód, ebben a helyzetben úgy tudunk segíteni leginkább egymáson, ha megtartjuk a szükséges távolságot, megóvva önmagunkat és egymást a lehetséges fertőzések veszélyeitől.
 

Ennek okán, úgy gondoljuk, azokon az élharcosokon kívül, akik most a frontvonalban küzdenek, a járvány megfékezéséért – gondolunk itt az egészségügyben dolgozókra, a belügyminisztérium és a katonaság szolgálatában állókra, akiknek jár az őszinte elismerés – mások most nem tehetnek egyebet, mint otthon maradnak.
 

Meglátásunk az, hogy egy egységes Szatmárnémeti és egy egységes Szatmár megye, értelmes emberekkel, képes elkerülni azt, hogy a mi szűkebb pátriánk a fertőzés egyik gócpontjává váljon.
 

Tisztában vagyunk vele, hogy a járvánnyal vívott harc áldozatokat követel, ezért mi, a privát gazdasági szféra képviselői megtettük az első lépést: számos olyan cég kötődik tagjainkhoz, melyek működését kénytelenek voltunk felfüggeszteni. Megkértük alkalmazottainkat, tartsák tiszteletben járvánnyal kapcsolatos óvintézkedéseket, sőt a vírus elleni harcot különböző adományok révén is támogattuk.
 

A koronavírusnak már most is súlyos következményeit vagyunk kénytelenek megtapasztani: a megrendeléseink és bevételeink csökkentek, számos munkaszerződést kénytelenek voltunk felfüggeszteni, most pedig a munka helyett, mi is itthon vagyunk családunk körében. De tisztában vagyunk a kialakult helyzet súlyával, és egy jobb jövő, egy erős újrakezdés reményében arra biztatunk minden Szatmár megyei polgárt, akik nem közvetlen érintettjei a vírussal való küzdelemnek, cselekedjenek hozzánk hasonlóan, és zárkózzanak el a világ elől.
 

Amennyiben nem hozzuk meg ezeket a szükséges áldozatokat, a vírus elleni harcnak egy tragikus végkifejlettje is lehet, aminek mindannyian csak vesztesei lehetünk, úgy hétköznapi életünk, úgy gazdaságunk tekintetében.

Éppen ezért kérünk mindenkit, viselkedjen felelősséggel, és legyen őriző tagja társadalmunknak! - áll a közleményben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: